Agrarische dienstverlening

Onze agrarische dienstverlening haalt meer rendement uit de bodem

Wij zijn u graag van dienst met alle voorkomende agrarische loonwerkzaamheden. Wij beschouwen het als onze opdracht om onder alle (weers-)omstandigheden agrariërs te helpen om de maximale resultaat per hectare te realiseren. Daarbij voeren wij onze werkzaamheden uit met innovatieve machines maar onze mensen maken het verschil.

Wij beschikken over een modern en uitgebreid machinepark en gemotiveerde en ervaren medewerkers, waardoor wij voor elk werk, weersomstandigheid en grondsoort de juiste mensen en machines in kunnen zetten. Wij streven voor u naar een optimale opbrengst per hectare nu en in de toekomst. 

trekker met opraapwagen

Zaaien: eerst zaaien dan oogsten

Een goed gewas vraagt een gedegen voorbereiding voor het zaaien. Als de weersomstandigheden meewerken betaalt goed teeltmanagement zich uit in de vorm van een goede opbrengst en kwaliteit. Meerdere factoren zijn hierbij van belang. Wij zijn constant op zoek naar een efficiëntere en rendabelere strategie om de capaciteit van een land maximaal te benutten.  In toenemende mate kiezen veehouders voor het doorzaaien van hun grasland. Het is een efficiënte en rendabele strategie om de capaciteit van blijvend grasland maximaal te benutten. 

Bemesten & gewasverzorging

Voor optimale opbrengst per hectare nu en in de toekomst, is de verzorging van uw gewassen cruciaal. Wij beschikken over een breed scala aan machines en mogelijkheden om uw gewas optimaal te laten groeien. Denk hierbij aan bemesten, bekalken, kunstmest strooien en gewasbescherming. 

De regelgeving rondom stikstof- en fosfaatnormengebruik worden steeds strenger. Het is dus belangrijk dat de mineralen die wel beschikbaar zijn efficiënt worden ingezet en opgenomen. 

Oogsten: de beloning van alle inspanning

Het blijft mooi om te zien hoe alles in de natuur zichzelf voortplant. Het is de kunst om de opbrengst die in het veld staat maximaal op te leveren: het is de beste beloning van alle inspanning tijdens het seizoen. De oogst is elk jaar weer een spannend moment waarbij timing erg belangrijk is. De weersvoorspellingen veranderen dagelijks en met extremen raken we de laatste jaren helaas meer en meer ‘vertrouwd’.  

Grondbewerking: voor elke grondsoort een oplossing

In ons werkgebied bevinden zich diverse grondsoorten; van zand, veen tot zware klei. Wij beschikken over meer dan 250 gedragen en getrokken machines achter meer dan 25 verschillende tractoren met meer dan 25 verschillende soorten banden. Kortom: voor alle voorkomende vormen van grondbewerking op de verschillende grondsoorten hebben wij een oplossing.

Sloot- & bermonderhoud

Wonen aan het water (sloten, vaarten en kanalen) is bijzonder. Het uitzicht is vaak prachtig. Het water is niet alleen mooi om naar te kijken, het dient ook in droge perioden of bij hevige regenbuien voor de aan- en afvoer en tijdelijke berging. Overmatige plantengroei kan juist bij dergelijke weersomstandigheden de aan- en afvoer belemmeren. Het water kan daardoor niet snel het gebied instromen of verlaten. Problemen met de aan- en afvoer van water zijn te voorkomen, door de wateren te onderhouden. 

Bagging: professioneel opslaan van ruwvoeders en biomassa

Baggen is een flexibele, veelzijdige techniek voor opslag en verwerken van veevoeders en biomassa. Beter de ruimte benutten en het vermijden van grote investeringen in sleufsilo’s. Bij het inslurven van veevoeders en biomassa wordt ingezet op meer kwaliteit, meer rendement en meer milieuwinst. www.debaggingmachine.nl is een samenwerking tussen 3 loonwerkers: Gebr. Kok uit bakkeveen, H.A.B.O. Noordeloos B.V. uit Noordeloos en wij Loonbedrijf J.M. van Vliet B.V. uit Ter Aar.

Bodemkracht

Wij zijn vier loonwerkers uit het Groene Hart en werken sinds jaar en dag samen in hetzelfde gebied. Ieder op zijn manier met zijn specialisme. Alle vier hebben wij een warm hart voor de agrarische sector. Deze passie heeft ons samengebracht.

Twee jaar geleden hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of wij de agrarische klant meer kunnen bieden dan alleen de diensten die wij verrichten: wij willen graag verder dan dat. Door middel van goede analyses, een goed advies uitbrengen zodat er meer rendement behaald kan worden uit de bodem en gewas. Dit heeft er voor gezorgd dat Bodemkracht is ontstaan. Samenwerken aan een duurzame toekomst. Puur omdat wij u graag willen helpen en mee willen gaan met de tijd. Ga naar www.bodemkracht.nl voor meer informatie.

Meld je aan voor onze agrarische nieuwsbrief

Nieuws

Donderdag 28 april is bij ons het grasseizoen weer van start gegaan!
Sinds de start van de bietencampagne rijden wij door het hele land om de perspulp in te slurven.
De laatste hectare mais worden onder natte omstandigheden van het land gehaald. Om het land niet te beschadigen en de weg schoon te houden maken we gebruik van onze Gillissen. Zo krijgen we ook de laatste hectares er op een nette manier af.