Hoe het allemaal begon

Ontstaan met bloed, zweet en tranen

Een loonbedrijf met meer dan 60 medewerkers ontstaat natuurlijk niet vanzelf. Daar gaat heel wat aan vooraf en dat heeft uiteraard ook voor heel wat bloed, zweet en tranen gezorgd. Jan van Vliet is de grondlegger van het bedrijf en kan ons veel mooie verhalen vertellen. Om een klein beeld te geven van het ontstaan van ons bedrijf, kunt u hier met gepaste trots in het (heel) kort het ontstaan van Loonbedrijf J.M. van Vliet B.V. lezen.

In 1967 kocht Jan van Vliet zijn eerste tractor, de eerste stap in de richting van het huidige loonbedrijf.

De beginperiode kenmerkt zich vooral in het maken van lange dagen en veel reparatie werkzaamheden. Hard werken en niet zeuren waren twee belangrijke begrippen. Gelukkig hadden zijn eerste medewerkers, waaronder zijn broer Arie, dezelfde instelling.

Graag netjes

Eind 1972 was het bedrijf uitgebreid tot 5 werknemers. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit agrarische werkzaamheden, grondverzet en verhuur van diverse machines. Wanneer de mogelijkheid er was investeerde Jan van Vliet in een nieuwe machine.

Zo ontstond het begin van ons uitgebreide machinepark. Jan van Vliet houdt van netjes en moderne machines, wat je ook kunt zien aan ons machinepark aan onze locatie aan de Oostkanaalweg 32.

In de loop der jaren heeft Jan van Vliet nog veel machines aangeschaft en de werkzaamheden uitgebreid naar het bedrijf wat het nu is.

Met de paplepel in gegoten

Van jongs af aan ging zoon Robbert-Jan mee op de kraan of op de trekker. Hij wist al heel snel dat hij in het bedrijf van zijn vader wilde gaan werken. Na heel wat uurtjes te hebben meegekeken en meegewerkt is hij nu directeur van het bedrijf. Tegenwoordig gaat kleinzoon Loek mee met papa of opa mee om de eerste kneepjes van het vak te leren.

Nieuwe werkplaats

in 2017 is onze nieuwe werkplaats gerealiseerd. Met behulp van deze nieuwe werkplaats kunnen onze ervaren monteurs bewerkstelligen wat Jan en Robbert Jan zo belangrijk vinden: een net en modern machinepark. Door middel van zonnepanelen en warmtepompen is deze werkplaats Co2 neutraal. 

Waarden van het bedrijf

De waarden van ons bedrijf zijn door de jaren niet veel veranderd. Wij streven altijd naar een tevreden klant, wij werken hard en zijn voortdurend op zoek naar slimme oplossingen. Onze veelzijdigheid hebben wij te danken aan het feit dat “kan niet” bij ons niet bestaat.

Wij zijn trots op wat wij met elkaar bereikt hebben.  

Oprichters van Loonbedrijf van Vliet in Grondig!

De oprichters van Loonbedrijf van Vliet vertellen in Grondig hun verhaal! Een loonbedrijf met meer dan 70 medewerkers ontstaat niet vanzelf.

Oprichters van Loonbedrijf van Vliet in Grondig!

In de vierde editie in 2022 van Grondig (vakblad van Cumela) staan Jan en Leny van Vliet in de categorie van Vitale Volhouders! Een loonbedrijf met meer dan 70 medewerkers ontstaat natuurlijk niet vanzelf. Daar gaat heel wat aan vooraf en dat heeft uiteraard ook voor heel wat bloed, zweet en tranen gezorgd. In het artikel kan je lezen hoe dat is gegaan.