maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een belangrijk deel van onze bedrijfsvoering

Als familie bedrijf vinden wij dat wij een speciale verantwoordelijkheid hebben tegenover onze volgende generaties. Daarom nemen wij duurzaamheid serieus en geloven wij dat verspilling simpelweg niet de bedoeling. 

Wij staan middenin de lokale samenleving. Wij bestaan inmiddels twee generaties maar willen nog vele generaties vooruit. De basis van ons bedrijf zijn onze mensen. Wij kennen onze mensen en hun gezinnen, er zijn zelfs meerdere generaties bij ons werkzaam. Onze mensen zijn erg betrokken bij het werk en bij ons bedrijf, vele voelen zich eigenaar van hun werk. Dit is ook terug te zien in het aantal lange dienstverbanden. Veel van onze medewerkers zijn hier als jonge gezonde jongen binnen gekomen en wij zien onze mensen natuurlijk ook graag gezond met pensioen gaan. Ook daarom is MVO een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

 

Co2 prestatieladder

Op verschillende niveaus binnen de organisatie geven wij hier invulling aan. Een concrete borging is ons certificaat op trede 5 van de Co₂ prestatieladder. De Co₂ prestatie ladder is een instrument van de SKAO: Stichting Klimaatverandering Aanbesteden en Ondernemen (zie SKAO.nl/gecertificeerde-organisaties) om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot Co₂ bewust handelen in de bedrijfsuitvoering. Samen met andere partijen binnen de sector zijn wij reeds gestart om innovatieve projecten op te zetten met als resultaat een Co₂ reductie. Hierin hebben wij reeds grote stappen gemaakt.