NIEUWS

rVDM bevestigen, zo doet u dat!

Bent u leverancier of afnemer van dierlijke mest vervoeren? Dan gebruikt de vervoerder een vervoersbewijs, namelijk het rVDM. ‘rVDM’ staat voor realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest.

Binnen 7 dagen na het transport van de mest, dienen leverancier en afnemer (uitgezonderd particulieren) het rVDM te bevestigen. Op deze pagina leggen wij graag uit hoe u dat doet.

Om een rVDM te bevestigen, moet u inloggen op e-cert.nl. U dient hiervoor eerst een account aan te maken. Op de website van e-cert.nl staat een uitleg hoe u dit kunt doen. Om een account aan te kunnen maken, hebt u eHerkenning nodig. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u deze aanvragen op eHerkenning.nl.

Startpagina e-cert.nl

Daarna klikt u op rVDM-app. U gaat hiermee naar de webpagina waar de gereden transporten staan. Dit is dus geen app die op de telefoon geïnstalleerd kan worden.

Inhoudsopgave e-cert.nl

Daarna kiest u voor ‘Te bevestigen’. U ziet dan vervolgens (1) een korte samenvatting van de rVDM. De vierkantjes voor de samenvatting kunt u aanvinken om meerdere rVDM’s te selecteren en tegelijkertijd te bevestigen door middel van op ‘bevestigen’ te klikken. Via ‘Alles selecteren’ (2) heeft u de mogelijkheid om alle vervoersbewijzen in één keer te selecteren en tegelijk te bevestigen. Bij ‘Verklaring’ (3) klikt u op OK om te verklaren dat u deze melding (het bevestigen) volledig naar waarheid heeft ingevuld.

Snel akkoord geven via de telefoon

Via het pijltje achter het rVDM-samenvatting, kunt u meer gegevens van het rVDM bekijken. U heeft dan de mogelijkheid om deze per rVDM goed te keuren (‘Verstuur bevestiging’) of af te wijzen (‘Niet akkoord’), let op dat u de verklaring heeft aangevinkt. Het eigen nummer (bijvoorbeeld 3101257840) wat u ziet staan op het rVDM is een uniek nummer, welke aangemaakt wordt per rVDM.

Uitleg stappenplan rVDM bevestigen of afwijzen

De analyse van de mest wordt door het laboratorium doorgestuurd naar RVO. RVO koppelt zelf de analyse aan het juiste rVDM. Deze gegevens kan u terugvinden in uw mijn.rvo.

Meer informatie over het rVDM kunt u lezen op de pagina mest vervoeren met rVDM.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.