NIEUWS

Verkeerles veilig met (land)bouwverkeer

Afgelopen vrijdag zijn wij op bezoek geweest bij IKC de Vaart in Ter Aar om een les te geven aan groep 7/8 over landbouwvoertuigen in het verkeer. Tijdens de les zijn er verschillende verkeerssituatie besproken, zoals de dode hoek, de remweg van de machines en de geluidsdichte cabine.

De leerlingen konden meteen zien en ervaren wat er bedoeld werd met de verschillende situaties. Ze mochten vanuit de stoel in de vrachtwagen zien wat de dode hoek is, in de cabine van de hakselaar ervaarden ze hoe weinig de chauffeur van buitenaf kan horen, en tot slot zagen ze hoe ver een machine achter de tractor kan uitzwenken.

Deze kinderen staan op het punt om naar de middelbare school te gaan. Onderweg kunnen ze veel landbouwmachines tegenkomen. Het is noodzakelijk dat ze zich bewust zijn van de gevaren die deze grote machines met zich meebrengen.

Afgelopen vrijdag zijn wij op bezoek geweest bij IKC de Vaart in Ter Aar om een les te geven aan groep 7/8 over landbouwvoertuigen in het verkeer. Tijdens de les zijn er verschillende verkeerssituatie besproken.